sERPa 3.79 – NAV online adatbeküldés teszteléssel!

A programban történt jogszabálykövetésekről, fejlesztésekről, módosításokról részletesen tájékozódhat a honlapon található fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat kiemelve az internetről is elérhető 3.79 sERPa program helpjéből.

NAV online adatbeküldési kötelezettség

A 2018. július 1-től életbe lépő jogszabályváltozás alapján a számlázószoftvereknek online összeköttetéssel kell rendelkezniük a NAV felé, melyen keresztül a 100 000 forintnál magasabb ÁFA tartalmú számlák adatait továbbítani kell. A sERPa legfrissebb verziója felkészült a jogszabályi kötelezettségek teljesítésére!

A NAV és a sERPa szinkronizációjáról részleteket a Súgóban olvashat, a PROGEN honlap cikkéből pedig az új jogszabályról és cége NAV regisztrációjáról tudhat meg többet. A NAV tesztfelületével a sERPa 3.79-es verziója már szinkronban van, a kétirányú kommunikáció a megfelelő beállítások után tesztelhető!

Technikailag ez úgy néz ki, hogy a „Vevő számla” a 3.79-es verzióban két új művelettel bővült: „Online számla beküldés” és „Online számla lekérdezés”. Az elsővel beküldhetjük a számlát a NAV teszt szerverére, a másodikkal pedig lekérhetjük a nyugtát.

A két rendszer közti kapcsolatot folyamatosan fejlesztjük és bővítjük: a következő, 3.80-as verzióban az értékhatár feletti számlákat már automatikusan be fogja küldeni a program nyomtatáskor, valamint a jellemző hibákra is figyelmeztetni fog.

Fontos: Jelenleg a NAV tesztfelület folyamatosan változik. Előfordulhat, hogy emiatt a kapcsolat időszakosan szünetel.

Amit Önnek kell megtennie a NAV online adatszolgáltatás ügyében:

Tájékozódás: A NAV folyamatosan frissülő weboldalán sok hasznos információt megtalál a 2018.07.01-jén érvénybe lépő törvényi rendeletről. Ezeket érdemes végigolvasni: NAV – kérdések és válaszok, és Jogszabályok.

Regisztráció: A NAV honlapján regisztrálnia kell vállalkozását és meg kell adnia a technikai felhasználót. Ezeket az adatokat tudja majd használni a sERPa szinkronizálásához a NAV online rendszerével. FIGYELEM: a NAV -jelenleg is működő -tesztoldala nem azonos az éles rendszerrel, oda külön kell majd regisztrálnia!

Frissítés: Regisztráció után frissítse sERPa rendszerét a legújabb stabil verzióra! (Ez jelenleg a 3.79.)

3.79-es fejlesztési tájékoztatóból kiemelt programmódosítások

Keretrendszer:

– Több karakter: E-mail üzenet küldésénél megnöveltük a címzettek bevitelére alkalmas mezők méretét: 200-ról 800-ra.

Főkönyv:

– Lezárás: Módosítottuk a Főkönyv modulban a lezárás fő dátumára vonatkozó szabályokat. Ezentúl visszafelé is mozgatható, egészen a pénzügyi év elejéig. Továbbra is igaz, hogy csak azt a lezárt időszakot zárjuk le ezzel a dátummal, amelyen nem szeretnénk már módosítani. Figyelem: Ha a lezárás dátumot visszafelé módosítjuk, akkor a visszanyitott időszak főkönyve megváltozhat! (Bármilyen apróságnak tűnik is a módosítás, az hatással van a kérdéses időszak egészére.)

Partnerközpont:

– Berendezések: Az új, webes funkció használatával a bejelentkezett ügyfél megtekintheti a saját szerviz berendezéseit és az azokhoz tartozó munkalapokat, vagy karbantartási tervet. Ennek feltétele, hogy rendelkezzen a megfelelő jogosultságokkal és a már említett új menü elemmel.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.