sERPa: online számla adatszolgáltatás

A sERPa megfelel az Online számla adatszolgáltatás jogszabályának, de rendkívül fontos, hogy a legújabb verzióra frissítsünk, vagy (2018.06.20. utáni frissítés esetén) a megfelelő patch alkalmazásával működtessük az online adatszolgáltatást.

A PROGEN Partnerközpontból -bejelentkezés után- letölthető OnlineSzamlaPatch fájl! A fájl SQL Server Management Studióban történő futtatása befrissíti a programban a szükséges részeket. Amennyiben Önnek nincs jogosultsága az SQL Server Management Studio-hoz, kérje rendszergazdája segítségét.

Kérjük, kövesse figyelemmel Partnerközpontunk letöltései között a patch fájl változásait, és ha frissítés érkezik, futtassa le. A folyamatos változásokat ez a fájl tartalmazza.

Tesztidőszak paraméterei: július előtti számlák

Attól tartunk, hogy azok az ügyfelek, akik teszteltek júniusban és beállították az ÁFA paraméterben az online számla adatszolgáltatás értékhatárt július 1. előtti időszakra, azzal fognak szembesülni, hogy az ütemezett átadásnál (ami az AUT-ba van beállítva) a sERPa elkezdi beküldeni a július előtti számlákat is.

Kérjük, ellenőrizzék az ÁFA paraméter beállításait – 2018.07.01-től érvényesnek kell lennie – és az értékhatárt.

A július 10.-ei patch után a tesztidőszakra beállított áfa paramétereket az éles rendszer már nem veszi figyelembe.

Júliusi számlák online beküldése

Felhívjuk kedves Partnereink figyelmét, hogy a 2018.07.01-2018.07.31. közötti számlákat is be kell küldeni! A NAV türelmi időszaka nem azt jelenti, hogy a júliusi számlák elmaradhatnak!

A sERPa -helyesen beállított paraméterekkel- “Minden nap lezárása és feladása” futtatása után (Feladás funkció) az automatikus üzenetben beállított ütemezéssel be is küldi ezeket a számlákat a szabályoknak megfelelően, automatikusan.

NAV visszaigazolás

Fontos, hogy az adatszolgáltatás teljesítése akkor szabályos, ha a számla sikeres feldolgozását a NAV visszaigazolta! Ebben az esetben a számla állapota a sERPában Nyugtázott vagy Nyugtázott, figyelmeztetéssel. A NAV által visszautasított, hibás számlákat javítani kell és újra beküldeni!

Adószám ellenőrzés

A sERPa frissítése után, beküldéskor az adószám ellenőrzés a B2Bpartner funkcióban ki- és bekapcsolható. Mivel sarkalatos információról van szó, érdemes megbizonyosodni ennek az adatnak a helyességéről!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.