sERPa 3.87: 1908-as bevallással!

Ahogy korábbi tájékoztatónkban is olvashatták, a „Jogviszonyra vonatkozó adatszolgáltatás” kötelező adattartalmában jelentős változás történt. Idéntől szinte minden jogviszonyban történő foglalkoztatás esetén kötelező a FEOR szám kitöltése, anélkül nem küldhető be a bevallás. A 1908-as bevallás elkészítése és átadása előtt a program lefuttat majd egy ellenőrzést, és ha talál olyan számfejtést, ahol az érintett jogviszonyok esetében nincsen felrögzített munkakör vagy a munkakörben nem található FEOR szám, akkor figyelmeztetni fog erre.

Amennyiben az Önök cégénél kizárólag munkaviszonyban történik foglalkoztatás, úgy nincs más teendő, mint a 3.0.87-es programverzióval átadni a legfrissebb ÁNYK programba és nyomtatványra a bevallást. Ellenkező esetben, kérjük az alábbi információkat is legyenek kedvesek elolvasni!

A bevallás átadása előtt az alábbi módon van lehetőség a FEOR és a munkakör adatok rögzítésének ellenőrzésére és szükség esetén a módosítására.

1. FEOR szám ellenőrzése

Személy törzsben egy új szűrési lehetőséget találnak, mellyel lehetőség van azokra a személyekre szűrni, akiknek hiányzik a szerződésük, vagy a szerződésből hiányzik a munkakör, vagy a munkakörben nincsen berögzítve FEOR szám. A hiányzó adatokat a sERPa programban a Munkakör funkcióban van lehetőség a FEOR kód megadására. A munkakör berögzítésére a személy törzsben jogviszonyonként a szerződés résznél van lehetőség.

2. FEOR száma tömeges felvétele/módosítása

Mint azt már korábbi hírlevelünkben írtuk, számos olyan jogviszony esetén (lásd alábbi táblázat) vált szükségessé a FEOR szám megadása, melyeknél korábban nem lehetett egyáltalán ilyen adatot rögzíteni se a programban.

A program, a személytörzsben ezentúl lehetőséget biztosít ezeknél a jogviszonyoknál is a FEOR száma megadására.

Szeretnénk segítséget nyújtani azoknak az ügyfeleinknek, akik az érintett jogviszonyokban jelentős számú személyt számfejtenek és nem szeretnék a FEOR számot egyesével rögzíteni.

Készítettünk két ellenőrző funkciót, amelyek az érintett személyeket Excelbe importálják.

Az Excelben történő tömeges adatmódosítás után pedig lehetőség van egy új funkcióval az adatok beimportálására.

Két ellenőrzési szempont alapján szerint lehet dolgozni.

Vagy azokat lehet lekérdezni, akiknek

– nincs szerződése a jogviszonyhoz, vagy

– azokat lehet külön listázni, akiknek ugyan van szerződése, de nincs benne FEOR szám megadva.

Amennyiben bizonytalanok benne, hogy Önöknél melyik ellenőrzési szempont fog hibát találni ajánlott mindkét alábbi folyamatot végrehajtani az üzembe helyezés után.

Üzembe helyezés a 87-es verzióban

1, Összesítő letöltése a Partnerközpontból
Kérjük töltsék le a Partnerközpontunkon a
Letöltések / Stabil programverzió alatt elérhető FEORSzemelyOsszesito.sql megnevezésű fájlt.

2, Segédszkriptek letöltése a Partnerközpontból
Kérjük töltsék le a Partnerközpontunkból a Letöltések / Kiegészítő programok mappából a Segédszkriptek elnevezésű fájlt, melyben a SzemelyMunkakorImport és a SzemelyMunkakorKitoltesImport szkripteket is megtalálják.

3, Szkript futtatása
Letöltést követően a sERPában a Rendszerfunkciók / Adatbázis karbantartás / SQL szkript futtatás funkcióban kiválasztani és lefuttatni FEORSzemelyOsszesito.sql

Szerződése nincs esetén a munkafolyamat

1, Excel generálás
Bérszámfejtés / Struktúrabeállítások / Összesítő funkcióban a SzemelyMunkakorImport összesítőt kell elindítani. Ennek segítségével egy olyan Excel készíthető el, amelyben azokat a személyeket láthatjuk, akiknél nincs szerződés felrögzítve.

2, Excel táblázat kitöltése
Az elkészült Excelben a FEOR kód és a Munkakör név oszlopok adatait szükséges kitölteni.

3, Excel táblázat alapján Szerződés generálás
Rendszerfunckciók / Adatbázis karbantartás / SQL szkript futtatás funkcióban a SzemelyMunkakorImport szkriptet kell elindítani. A szkript elindítása után az elkészített excel fájlt kell kiválasztani. A funkció a személytörzsben új szerződéseket fog rögzíteni.

Szerződése van, nincs FEOR szám esetén a munkafolyamat

1, Excel generálás
Bérszámfejtés / Struktúrabeállítások / Összesítő funkcióban a SzemelyMunkakorKitoltesImport összesítőt kell elindítani. Ennek segítségével egy olyan Excel készíthető el, amelyben azokat a személyeket láthatjuk, akiknél nincs szerződés felrögzítve.

2, Excel táblázat kitöltése
Az elkészült Excelben a FEOR kód és a Munkakör név oszlopok adatait szükséges kitölteni.

3, Excel táblázat alapján Szerződés generálás
Rendszerfunckciók / Adatbázis karbantartás / SQL szkript futtatás funkcióban a SzemelyMunkakorKitoltesImport szkriptet kell elindítani. A szkript elindítása után az elkészített excel fájlt kell kiválasztani. A funkció a személytörzsben a meglévő szerződéseket fogja módosítani.

Az alábbi jogviszonyok esetében lehet szükséges az ellenőrzést elvégezni:

– Megbízás
– Választott tisztségviselő
– Szerzői jog alapján
– Diákszövetkezet tagja
– Nyugdíjas szövetkezet tagja
– Szakmai gyakorlat
– Hallgatói jogviszony

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.