NM: Veszélyhelyzeti bérszámfejtés változások

A 140/2020 (IV.21.) Kormányrendelet által előírt adózási könnyítések számfejtésével kapcsolatos változások elkészültek a programban. Partnerközpontunkból letölthető a Nagy Machinátor 3.1.139-es verziója, amely tartalmazza a módosításokat.

Az alábbiakban kiemeljük a legfontosabb tudnivalókat a változásokkal kapcsolatosan.

SZÉP kártyák szociális hozzájárulási adó mentessége: A szociális hozzájárulási adó mentesség csak a SZÉP kártya béren kívüli juttatásnak minősülő összeghatáráig érvényes. A 139-es verzióra való frissítéssel az alábbi egyedi kedvezmény kerül a programba:

SZÉP kártya éves keretösszeg változás: A 139-es verzióra való frissítéssel a Számfejtés paraméterek / Cafetéria paraméterekben feltüntetett éves keretösszeg és az alzsebekre fizethető maximum összegek automatikusan frissülnek.


Fizetés nélküli szabadság vészhelyzet miatt: Jelölni kell, amennyiben a dolgozó a járványügyi vészhelyzettel összefüggésben van fizetés nélküli szabadságon.


Egészségügyi szolgáltatási járulék: A Személytörzs / Egészségügyi szolgáltatási járulék menüpontban fel kell rögzíteni azt az időszakot, amíg a munkáltató köteles fizetni az eüszolg járulékot.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.