sERPa 3.80 – NAV Online adatkapcsolattal!

A programban történt jogszabálykövetésekről, fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet a honlapon található fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat kiemelve az internetről is elérhető 3.80 sERPa program helpjéből.

NAV online adatbeküldési kötelezettség

A 80-as verziótól a sERPa a nyomtatást követően automatikusan beküldi a számla adatait a NAV-hoz. A számla fejlécére került egy „Online számla állapota” fül, így a számlák között lépkedve egyből láthatjuk, hogy mi a helyzet az adatszolgáltatással. A szűrésben is rákereshetünk az online számla állapotára, vagy az erre a célra fejlesztett listát használjuk.

Teendők:

  1. Regisztrálni kell a NAV oldalán, egy felhasználót (Ügyfélkapuval kell rendelkezni).
  2. Regisztrálni kell szintén a NAV oldalán, egy technikai felhasználót.
  3. sERPa B2Bpartner funkcióba meg kell adni a regisztrációkor kapott adatokat.

Regisztrálás folyamata itt olvasható, mint NAV mint sERPa oldaláról. A működés, valamint az elkészült fejlesztések a sERPa Súgóban olvashatók, valamint ez a súgó topicot frissítjük, ha változás vagy fejlesztés történik.

Figyelem! A NAV biztosít teszt felületet is, erre külön kell regisztrálni, a regisztrációs lépések megegyeznek az éles rendszerével. Eltérés, hogy a sERPá-ba teszt szervert kell megjelölni a B2Bparter funkcióban. (Valamint, a NAV weblapján bal oldalt és a logónál látható egy „Teszt környezet” felirat.)

Tájékozódás

A NAV folyamatosan frissülő weboldalán sok hasznos információt megtalál, ezt is érdemes figyelni: NAV – kérdések és válaszok, és Jogszabályok.

Fontos: A NAV bejelentő felülete folyamatosan változik: a hivatal figyelmeztette is a felhasználókat, hogy két komolyabb frissítés is érkezni fog a napokban a NAV online felületére. Ezeket fejlesztőmérnökeink lekövetik, és beépítik a sERPába! Felhívjuk figyelmüket, hogy emiatt előfordulhat, hogy a kapcsolat időszakosan szünetel.

3.80-as fejlesztési tájékoztatóból kiemelt programmódosítások

Keretrendszer:

– Táblázatok bővítése: Két új jobb egeres menüpont vált elérhetővé a sERPa táblázatokban (gridekben): “Összetett rendezettség megadása” és “Összetett rendezettség” néven. Az összes olyan művelethez tartozó gyorsbillentyű, ami Alt + egy betű volt, megváltozott Shift + Ctrl + egy betűre, a funkciók listáját, melyben a változás történt, a 3.80-as verzió Súgójában találja.

Bérszámfejtés/Számfejtés:

– Túlmunka jelzése: Jól látható, egyértelmű helyen szeretné követni a túlmunka mennyiségét? Ezentúl a bérjegyzéken is megjelenítheti, ha akarja: A 80-as verziótól kezdve a munkaidőkeretből számolt túlmunkák száma a számfejtésben is látható. A Számfejtés fülön, a Túlmunka díjazásánál találja, zárójelben.

Struktúra/Ügyfél:

– Új szűrési lehetőség: Ki szeretné keresni összes partnere ügyvezető igazgatóját egy felsorolásban, vagy mindegyik beszállítója minden egyes üzletkötőjét kilistázná? A GDPR kihívásainak nyomán a 3.80-as verzióba új szűrési lehetőséget illesztettünk az ügyfél adatbázisban a „Dolgozó” fülre. Mostantól szűrni lehet a dolgozó beosztására, az ügyfél dolgozó kategóriákba sorolás alapján, továbbá a partnerközpontos jogosultság megadásával. A kör szűkíthető aszerint, hogy a dolgozó a sERPa adatai szerint „használható” állapotban van-e vagy sem.

Főkönyv/Összepontozás:

– Összepontozás: A funkcióval főkönyvi tételeket pontozhatunk össze, pont úgy, ahogyan ezt régen papíron megtették a könyvelők. Az újdonságról részletes leírást olvashat a sERPa blogban!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.