A számla leigazolásának feltételei oly módon biztosítottak a programban, hogy egy “igazoló személyek” táblázatban megjelennek a lehetséges és a kötelezően igazoló személyek. Nekik automatikus üzenetet küld a program az igazolandó számláról, amelybe belépve elektronikusan állíthatják azt részükről elfogadottá. Csak a szükséges igazolói jóváhagyások után tudja a pénzügyes is elfogadni a számlát – miután meggyőződött arról, hogy az formailag is hibátlan. Ezután jön a második lépés, amely során a számla a számlaérkeztetés bevitelben érkeztetett számlából a szállítószámla funkcióba kerül. Ettől a pillanattól válik könyveltté, és a cég részéről rendezendő kötelezettséggé.

A szállítóanalitika modulban akár számlaérkeztetésből átemeléssel, akár kézzel felütve került a szállítószámla bevitelbe, a vevőszámla bevitelhez hasonlóan előre megadott kontírozási szabályok alapján kontírozódhat automatikusan. A számlatételnek mint költségnek a költséghelyre, téma- és pozíciószámra való szétosztása már itt a tételben, a bizonylat keletkezési helyén megtörténik. A számlához kapcsolódó események felvételével itt is elvégezhetők egyéb számlaegyenleg módosítások (egyéb terhelés, egyéb jóváírás, faktorálás, realizált és nem realizált árfolyam különbözet), valamint a nyilvántartjuk a saját esedékesség módosítási kéréseinket is.

A modulból szállító folyószámla is nyomtatható, valamint vannak számlaösszesítő listák, korosítás lista és képernyős lekérdezés is.

A számlához csatolható az irat beszkennelt képe, így azt a későbbiekben elektronikus formában is megnézhetjük anélkül, hogy a számla papírt megkeresnénk.