[faq-block]

Hogyan kalkulálják a program árát, milyen a licencelési politika?

A Nagy Machinátor esetében két tényező befolyásolja a licencértéket: az egy időben használni kívánt gépek száma és a használni kívánt programmodulok. Ezek ismeretében (honlapunkon is kalkulálhatóan) egyértelműen adódik a licencérték, mely a vételár, bérleti díj és terméktámogatási díj számításának alapja.

Nagyon fontos, hogy a rendszer tetszőleges számú gépre telepíthető, amelyek tetszőleges sorrendben és tetszőleges ember által használhatók – a program a licencben meghatározott darabszámú kliens bejelentkezését engedélyezi. Bővítés esetén a meglevő rendszer és a bővített rendszer értékkülönbözete a számítás alapja.

A programmal tetszőleges számú cég könyvelhető, tételkorlát sincs.

[/faq-block]

[faq-block]

Milyen költségekkel kell számolni egy bevezetésnél?

A felmerülő költségek három csoportba sorolhatók:

  1. hardver, operációs rendszer és adatbázis-kezelő költségei;
  2. az ügyviteli rendszer licencköltsége (vételár, bérleti díj, terméktámogatás);
  3. a bevezetéssel és a későbbi tanácsadói támogatással járó munkadíj jellegű költségek.

Az első ponthoz tartozó számokat csak a jelenlegi állapot felmérése és a kívánt igények ismeretében lehetséges megmondani. Befolyásoló tényező lehet még például a több telephelyes kiépítés, a mozgó területi képviselők rendszerbe kapcsolása vagy a mobil raktározás szükségessége.

A második pont esetében a licencérték meghatározásán túlmenően alapvető kérdés, hogy megvásárolni (akár részletre) vagy bérelni (folyamatosan vagy lízing-szerűen) kívánják a programot.

A harmadik pont költsége nagyságrendileg tipikusan összemérhető a második ponttal (vagy alatta marad). A bevezetést követően átalánydíjas tanácsadói megállapodás keretében, vagy eseti számlázás alkalmazásával nyújtunk helyszíni segítséget (a terméktámogatás keretében biztosított telefonos segítségnyújtáson túlmenően).

Mindezen költségeket (amennyiben van futó pályázati lehetőség) a GOP pályázat keretén belül el lehet számolni a pályázat adta keretek között.

[/faq-block]

[faq-block]

Lehet a terméktámogatást csak a megvásárolt renszer egy részére fizetni és arányosan kevesebb szolgáltatást igénybe venni?

Nem, mivel termékeink integrált rendszerek, így részben nem frissíthetők. Az árképzés is átalány jellegű, a program egyes részein a jogszabálykövetés miatti módosítások, máshol a funkcionális bővítést célzó fejlesztések a jellemzőek.

[/faq-block]